Voorkom gestolen fietsen.

gestolen fietsWe horen het allemaal steeds vaker in het journaal. Fietsendieven die een fiets op klaarlichte dag meenemen en de eigenaar blijft achter met een grote verliespost. Zeer vervelend, maar er is een manier om deze goederen te beveiligen, namelijk een volgsysteem die uw fiets eenvoudig terugvind. Het apparaat heeft de vorm van een normale fietsenlamp en met een sms of via het online platform kunt u de fiets eenvoudig terugvinden.

Jacobswoude is een vredelievend dorp over het algemeen, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Gelukkig woon ikzelf niet meer in de randstad waar dit soort dingen aan de lopende band voorkomen. Zelf ben ik al eens het slachtoffer geweest van deze vorm van diefstal. Rond 2005 had ik een gloednieuwe scooter gekocht om mee te touren in de zomer. Het was een nieuw model vespa en de aanschafprijs was voor mijn doen behoorlijk. Na drie maanden was het voertuig gestolen en heb deze nooit terug kunnen vinden.

Uiteraard had ik de brommer goed beveiligd, maar het blijft vervelend aangezien de no-claim eraan gaat en er altijd een eigen risico is. Tegenwoordig bescherm ik mijn fiets, auto en nieuw aangeschafte vespa met een gps tracker en kan dat iedereen aanraden. Helaas had mijn oud buurman (Amsterdam-Zuid) minder goed geluisterd naar deze tip en werd zijn fiets gestolen. Nu was dat toch maar een gammele tweewieler, maar dit wil je natuurlijk voorkomen! Tip: plaats gewoon een volgsysteem op het voertuig.