Student uit Jacobswoude vindt power bank uit

Michael Nicolaas uit Jacobswoude heeft een prestigieuze prijs gewonnen aan de universiteit van Oxford, de plek waar hij studeert. Samen met een groep studenten kregen zij vanuit hun studie de opdracht om een oplossing te vinden voor de beperkte duur van een Smartphone batterij. Eerder bedachten ze al een revolutionaire sekfie stick. Veel gebruikers weten dat de accu van deze telefoon slechts enkele uren of een dag meegaat. Langdurig gebruik buitenshuis behoort hierdoor niet tot de mogelijkheden, laat staan het apparaat te gebruiken op vakantie of iets dergelijks. Michael heeft daar echter een oplossing op gevonden, namelijk een power bank die de gemiddelde telefoon tot vier keer kan opladen.

Hoe werkt een power bank?
Voor de meeste mensen met een moderne telefoon is het een veelgebruikt apparaat dat geen beschrijving meer behoeft. Andere personen weten niet dat deze mobiele oplader een waardevolle toevoeging is om de telefoon langdurig van een volle accu te voorzien. Beschouw een power bank maar als een grote batterij waarmee u de accu van een telefoon of tablet kunt herladen zonder te beschikken over een stopcontact. Door een usb kabel in de poort van de mobiele oplader te steken word de energie van de ene batterij naar de accu overgedragen. Enig nadeel is dat ongeveer twintig procent van de stroom verloren gaat tijdens dit proces. Tenminste, dat was het probleem.

Michael en zijn groep studenten hebben een nieuw ontwerp power bank gemaakt dat is uitgerust over een dubbele isolerende coating. Volgens de metingen word hierdoor de helft van het energieverlies tegengegaan. Milieuorganisaties spreken dan ook van een revolutionaire ontdekking, aangezien de techniek mogelijk ook gebruikt kan worden voor andere elektronische apparaten. Wat begon als het ontwerp van een betere power bank, word mogelijk een nieuwe hype voor elektronica fabrikanten. Wilt u nu al beschikken over een powerbank van Micheal, dat kan bijvoorbeeld bij deze webshop in mobiele opladers.

mobiele oplader